ARTA DE A FI VOLUNTAR!

Denumirea proiectului: „ARTA DE A FI VOLUNTAR!”
Încadrare proiect: P2 – Program de susţinere a acţiunilor de tineret
Concurs Local de Proiecte de Tineret
Organizator: Asociaţia Ares’el
Parteneri: Asociaţia Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni, Asociaţia Viitorul Tinerilor.
Perioadă şi loc de desfăşurare: 10.09-30.11.2011/Buşteni
Participanţi/beneficiari: 20/15
Buget total proiect: 5 336 lei
Pentru proiecte de tineret finanţate la CLP:
Contribuţia ONGT: 2 118 lei
Contribuţia DJST: 5 336 lei
Alte contribuţii: –
Scop proiect: Creşterea implicării tinerilor în activităţi de voluntariat.

Descriere proiect: Proiectul a constat într-o tabără de creaţie, desfăşurată la Centrul de Agrement Buşteni, timp de 4 zile, pe tema voluntariatului pentru a marca prioritatea acestui an, Anul European al Voluntariatului.

 

Beneficiarii acestei tabere s-au înscris pe baza unui formular, aceştia sunt voluntari de la ONG-urile din Prahova, elevi ai liceelor care au făcut obiectul proiectului: creaţie şi voluntari.
Prima zi: cunoaşterea tinerilor cu ajutorul metodelor de educaţie nonformală, susţinută de noi şi repartiţia celor 15 beneficiari pe cele 3 ateliere de lucru a câte 5 tineri: fotografie, desene grafice, pictură. Prezentare pe tema voluntariatului susţinută de partenerii noştrii Asociaţia Viitorul Tinerilor.
A doua zi: drumeţie în urma căreia s-au realizat poze pentru atelierul de fotografie. Seara un foc de tabără cu joculeţe interactive.

A treia zi: au fost expuse creaţiile rezultate din cele 3 ateliere de lucru, într-o cameră special destinată realizării acestor creaţii care au rămas în patrimoniul vilei Şoimul-Buşteni.

 

S-au înmânat diplome celor 15 participanţi.
În ultima seară s-a organizat un party ca drept mulţumire pentru munca depusă şi creaţiile realizate.
La finalul proiectului a fost organizată o conferinţă de presă unde au fost prezentate obiectivele, activităţile, rezultatele proiectului. La conferinţă au fost invitaţi beneficiarii proiectului, reprezentanţii ONG-urilor prahovene, partenerii şi reprezentanţii autorităţilor publice locale.
Am pus accent pe sustenabilitatea acestui gen de proiect, pentru că ajută tinerii să se descopere mai bine, să socializeze, să-şi facă prieteni, care aduce beneficii pe termen lung de ambele părţi, atât beneficiarului cât şi finanţatorului.