Salon National de Inventie si Creatie Stiintifica pentru Tineret

Ministerul Tineretului si Sportului organizeazä în perioada 21 — 25 noiembrie 2018, la Complexul Expozitional Romexpo, București, cea de a XVI-a editie a „Salonului National de Inventică si Creatie Științifică pentru Tineret”.
Salonul se desfășoară în cadrul Târgului International „Gaudeamus – Carte de învățătură”. Deschiderea va avea loc miercuri, 21 noiembrie 2018, la standul special amenajat în cadrul Complexului Expozițional Romexpo București.
Grupul țintă este compus din tineri, cu vârste între 14 si 35 de ani, din toată țara, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaștere și dezvoltare.

Cu acest prilej Ministerul Tineretului și Sportului lansează și un concurs de invenții și creații pentru tinerii care își expun lucrările în cadrul Salonului Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret — 2018.

La CONCURS participä tineri ale cäror invenții sau creații se încadrează în următoarele secțiuni:
1) ȘTIINȚE APLICATE (mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc.)
2) TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului a informațiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informațiile)
3) TEHNOLOGII ALE VIITORULUI (robotică, grafic design etc.)
Creațiile și invențiile tinerilor vor fi expuse în cadrul salonului, într-un loc special amenajat, fiecare tânăr/echipă având la dispoziție un spațiu de prezentare. Fiecare este responsabil de materialele și modul prin care promovează ideea.

Formularul completat va fi transmis în format electronic, pe e-mail: salonnationalinventica2018@gmail.com până la data de 1 octombrie 2018.

Masa, cazarea și parțial transportul participanților (respectiv costul drumului de la localitatea de domiciliu până în București) sunt asigurate. Numărul de participanți pentru tinerii care participă în echipă, este de maximum 2, 3 tineri (în situația în care sunt însoțiți de un profesor.

 

Descarcare fisiere
FORMULAR DE ÎNSCRIERE Descarca