DiscoverEU

DIRECŢIA GENERALĂ POLITICI, STRATEGII ȘI ACTIVITĂȚI ÎN DOMENIUL TINERETULUI

DIRECȚIA PROIECTE ȘI POLITICI PENTRU TINERET

 

Ești cetățean al Uniunii Europene și ai 18 ani? DiscoverEU, acțiune inițiată de Parlamentul European, îți oferă șansa de a merge într-o călătorie care îți va permite să experimentezi libertatea de circulație în UE, să descoperi diversitatea Europei, să afli mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să intri în contact cu oameni de pe tot continentul. În plus, DiscoverEU îți permite să îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi.  

Ministerul Tineretului și Sportului, impreună cu DiscoverEU, vă informează că o nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie urmează să fie lansată de Comisia Europeană. Înscrierile următoare vor începe joi, 7 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET) și se vor încheia joi, 28 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET). În ziua Z va apărea pe pagina web https://europa.eu/youth/discovereu_ro  butonul „Înscrie-te acum”!

Candidații trebuie să indeplinească următoarele condiții:

  • să aibă 18 ani la data de 31 decembrie 2019;
  • să dețină cetățenia uneia din țările care fac parte din Uniunea Europeană;
  • să completeze corect formularul de înscriere online (https://europa.eu/youth/discovereu_ro ), indicând numărul cărții de identitate sau al pașaportului.

Candidații selectați pot călători, în special cu trenul, pe o perioadă de cel puțin o zi și cel mult 30 de zile, între 1 aprilie 2020 și 31 octombrie 2020.

Persoanele cu handicap sau alte probleme de sănătate vor primi asistență și sprijin. Vă rugăm să consultați rubrica Întrebări și răspunsuri (C.19) https://europa.eu/youth/discovereu/faq_ro,  pentru a afla mai multe detalii.

Există posibilitatea de a lua legătura cu alți câștigători DiscoverEU pentru a călători împreună. Grupul DiscoverEU de pe Facebook te poate ajuta să faci acest lucru.

Europa e la picioarele tale. Fă primul pas!

 

Comunicat de presa Tabara Tematica Busteni

            Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova anunţă continuarea programului de tabără tematică “ADVENTURE TEAM” – Aventură şi agrement montan şi în vacanţa de vară a acestui an. Programul naţional de tabere tematice este organizat şi finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin direcţiile judeţene din subordine, fiind destinat elevilor din toate ciclurile de învăţământ (clasele I – XII), organizaţi în grupuri şi însoţiţi de cadre didactice din şcolile de care aparţin. Grup minim necesar pentru participarea la tabără: 10 elevi + 1 profesor însoţitor.

Programul se va desfăşura la Centrul de Agrement Buşteni (Vila “Şoimul” – capacitate               76 locuri/serie şi Vila “Crişul” – 44 locuri/serie), pe parcursul mai multor serii de tabără din vacanţa şcolară de vară, tariful practicat fiind 80 lei/zi/persoană (480 lei/sejur/persoană). Fiecare serie tematică va cuprinde 6 nopţi de cazare, 6 pensiuni complete şi program zilnic de activităţi educative.

Participanţii vor achita contravaloarea serviciilor turistice de tabără (cazare şi masă) prestate în centrul de agrement, precum şi contravaloarea transportului de la localitatea de domiciliu. Costul serviciilor suplimentare de educaţie nonformală, precum şi al tuturor materialelor necesare pentru desfăşurarea taberei este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Programul ce urmează a fi desfăşurat în fiecare zi de tabără va include diverse activităţi ce vor contribui în bună măsură la asigurarea educaţiei nonformale a copiilor şi tinerilor participanţi: iniţiere în orientarea turistică (orientare cu şi fără hartă sau busolă, recunoaşterea reperelor geografice în teren, parcurgerea unui traseu de iniţiere, concurs individual şi pe echipe), învăţarea unor noţiuni legate de măsurile de prim ajutor (prim ajutor în caz de accident, transportarea accidentatului, procurarea mijloacelor de transport necesare), aplicaţii teoretice şi practice privind viaţa în sălbăticie (construirea adăpostului pentru odihnă, identificarea potecilor marcate, aprinderea focului fără mijloace moderne), drumeţii tematice privind cunoaşterea florei şi faunei montane, noţiuni privind ecoturismul, jocuri de cabană cu caracter stimulativ şi multe surprize. Seriile de tabără se vor finaliza prin înmânarea de diplome tuturor participanţilor, precum şi a unor DVD-uri cu fotografii şi materiale filmate cu activităţile desfăşurate în fiecare zi.

 Numărul total de locuri aprobat pentru tabăra tematică este de 400 copii şi tineri, organizaţi în grupuri şi însoţiţi de cadre didactice din unităţile de învăţământ de care aparțin. Tabăra se află deja în desfăşurare, primele serii tematice fiind cuprinse în perioada 17 iunie – 01 iulie 2019, proiectul urmând a se încheia în luna august. Până în prezent au participat sau urmează a participa la activităţile tematice grupuri de elevi din judeţele Constanţa, Dolj, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Tulcea, precum și din Mun. Bucureşti, locurile fiind rezervate în proporţie de aproximativ 95%.

Programele ce urmează a fi desfăşurate în fiecare zi a taberei de aventură sunt deosebit de interesante, atractive şi mai ales educative. Conceptul de tabără tematică reprezintă în primul rând o continuare a activităţilor desfăşurate la şcoală, o îmbinare armonioasă a utilului (educaţia nonformală) cu distracţia.

Trebuie precizat că se organizează şi alte tipuri de tabere tematice, în centre de agrement din alte judeţe, calendarul acestora putând fi consultat pe site-ul www.mts.ro.

Informaţii suplimentare legate de programul zilnic de activităţi al taberei tematice, condiţiile de cazare/masă asigurate la Centrul de Agrement BUŞTENI, etc. se pot obţine la telefon: 0244/59.59.92 sau e-mail: djst.prahova@mts.ro, Compartimentul Tineret – Tabere.

            În speranţa că programul de tabără tematică se va desfăşura şi anul acesta cu succes, vă mulţumim pentru sprijinul acordat în promovarea acestui eveniment.

           

 Director executiv,                                     

PROF. LAURENŢIU – VIRGIL NICOLESCU

Metodologii tabere 2018

Descarcare fisiere
METODOLOGIA ŞI REGULAMENT DE TABĂRĂ pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor de tabără de odihnă, în centrele de agrement/bazele turistice proprii Ministerului Tineretului și Sportului Descarca
Metodologia privind organizarea taberelor cu caracter social pentru elevi şi a taberelor pentru preşcolarii, elevii, studenţii cu handicap, împreună cu asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti Descarca